Primerjava različnih vrst tiska na majice

Digitalni tisk na majice – preslikači

Tisk majic s preslikači

Preslikači niso nalepke, pač pa na papir ali posebno folijo nanešena barva, ki jo s pomočjo toplotne preše prenesemo na majice. Večkrat nas vprašate, ali pri nas tiskamo tudi z nalepkami. Verjetno bi morali reči ja – če ste mislili, ali tiskamo s preslikači. Ampak dejansko ne – preslikači niso nalepke. Ne morete jih odlepiti z majice. In ni jih tako enostavno “prilepiti”.

Osnovne značilnosti tiska s preslikači:

  • tiskamo lahko unikate, brez težav se potiska samo en kos.
  • možen je tisk na več različnih materialov, ne samo na bombaž. Tiskamo lahko tudi recimo dežnike, različne torbe, športne majice, polo majice in celo soft shell jakne, bunde in podobno.
  • tisk je v barvah (color, fotografije, ali pa večbarvni teksti – seveda je možen tisk tudi preprostih enobarvnih napisov in grafik).
  • Zelo prav pridejo tudi, ko tiskamo več istobarvnih dizajnov na različnih pozicijah majice – v tem primeru včasih tudi pri večjih količinah.
  • so pralno obstojni
  • ne smete likati čez tisk
  • priporočamo sušenje na zraku
  • potisk je na otip rahlo plastičen
  • težje potiskamo točno določene pantene odtenke


Tisk preslikačev na majice garderoba

Direktni tisk na majice

Na majice lahko tiskamo direktno s sitotiskom. Različne odtenke barv nanašamo ločeno, vsako barvo na svojem situ – in na koncu dobimo čudovite, mehke in obstojne potiske. To je najbolj poznana tehnika tiska na majice, ki pa vse večkrat daje prednost digitalnemu tisku. Mi se še kar držimo sitotiska za večje naklade, saj je tisk kakovostnejši, predvsem pa pri večjih količinah cenejši od vseh digitalnih tehnik tiska.

Ampak, ko potrebujete samo eno ali nekaj kosov majic, ni nujno, da izberete tisk s preslikači – da se izognete plastičnemu gladkemu videzu in otipu, izberite direktni tisk na majice oz. DTG (direct to garment). V Gajcomu tiskamo na treh tiskalnikih Kornit, ki slovijo po svoji izjemni kakovosti. Tisk je obstojen in mehek na otip. Videti je bolj zlit z majico. Je pa seveda zato, ker je mehkejši in manj “zalikan” videti bolj surov oz. naraven.

Lep primer razlike med direktnim tiskom in preslikači je linija majic Nina in NandeSilhuete so potiskane s preslikači. Majice s fotografijo pa potiskamo direktno – tako dobimo bolj naraven videz. Nekaj v tem smislu, kot ste vajeni majic iz tujine ali pa iz živalskega vrta.

 


Nina in nande na otroškem rojstnem dnevu

Kakovotne majice, kakovosten tisk

Če že izbiramo visoko kakovost majic, je prav, da so tudi kakovostno potiskane. Kaj je kakovosten tisk, ni odvisno od tiskarne, ampak bolj od tega, kaj stranka pričakuje.  Presenečeni? No, ja, tehnologija se spreminja in trenutno smo tu. Ker je obstojnost zdaj praktično samumevna, je od vašega okusa odvisno, kaj je kakovostno. Hočete močne, intenzivne barve, plastičen otip, tako da se vidi, da na majici res nekaj je? Ali pa si želite, da se tisk zlije z majico, da je mehek na otip, mogoče celo da so barve bolj blede, nevpadljive? Vse se da – no, skoraj vse 🙂 Ta dejstva ne veljajo samo v Gajcomu, ampak gre trg svetovno v smeri digitalizacije, ki je pravzaprav v veliki večini primerov zelo kakovostna, priročna in cenovno ugodna. Nič seveda ni za vse – je pa dobro, da imamo izbiro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Garderoba
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.